Dyrevelfærd på Grambogård

Hos Grambogård har vi et mål om at sikre god dyrevelfærd. Dyrevelfærd er et udtryk for, hvordan dyrene har det og det bliver blandt andet målt ved at iagttage deres sundhed og adfærd, men det bliver også målt på transporten af dyrene. Derudover skal personerne, der arbejder med og passer dyrene, have en faglig relevant uddannelse.

Dyrevelfærd er hjertet i Grambogård, fordi ansvarlighed giver glade dyr, og glade dyr giver god smag. Trygge og omsorgsfulde rammer under opvæksten, en respektfuld behandling og den kortest mulige transport fra gård til slagteri giver rolige dyr, som ikke er stressede. Og det er i sidste ende det, der giver et smagfuldt og ikke mindst mørt stykke kød, fordi dyrevelfærd altid kan smages. Grambogård dyrevelfærd er din garanti for, at vi gør vores bedste for at behandle vores dyr med respekt.

Dyrevelfærdsprincipper

Grambogårds landmænd skal leve op til vores faste principper, der garanterer, at dyrenes velfærd er i top. Kort sagt handler det om, at:

  • dyrene skal gå frit rundt i stalde med frisk luft og et nyt lag halm hver eneste dag. Når de er i stald, har dyrene fortrinsvist adgang til dybstrøelse.
  • dyrene skal kunne spise og drikke, når de har lyst.
  • landmanden bestemmer foderet, så han kan regulere alt efter årstider og sundhed.
  • vi sikrer, at dyrene ikke tranporteres langt, men som ofte slagtes lokalt.

Transport er både etik og smag

På Grambogård har vi strenge krav til transporten, da det er vigtigt for os, at dyrene ikke bliver stressede. Vores principper og holdninger gælder også her, og det ved vores medarbejdere. Derfor er respekt og omsorg under transporten også en stor del af vores koncept.

Kravene, som vi stiller til os selv, er, at der er kort transporttid og at der er direkte transport uden mellemstop, og slagtningen skal ske lige efter ankomst.

Transportkvalitet kan smages

Vores dyrs velfærd under transporten er både et spørgsmål om god kvalitet og omsorg for dyrene.

For at kødet skal være i den best mulige kvalitet, kræver det at dyrene ikke er stressede, når de transporteres. Man kan tydeligt mærke og smage på kødet, når dyrene har haft et godt liv. Kødet bliver nemlig mere smagfuldt, når det er mørt og har en god fedtmarmorering.

Kontakt os

Har du brug for at vide mere om dyrevelfærd, er du meget velkommen til at kontakte os her.

Grambogårds Dyrevelfærdsstempel

 

Vi stiller krav til os selv og bliver kontrolleret efter disse krav. Vi har derfor fået Grambogårds Dyrevelfærdsstempel. Det er din garanti for, at vi altid gør vores bedste for vores dyr.

Du kan, som vores kunde, frit benytte dig af Dyrevelfærdsstemplet for at vise, at dit kød er fra Grambogård.

Download det her.