Julesteg i æblemost

Tilberedning


Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie i en gryde ved god varme. Brun stegen godt på alle sider.
Tilsæt æblejuice eller -most og krydderier evt. lagt i et kaffefilter. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 180 grader i 2 timer.
Eller skru ned til svag varme og lad gryden blive på kogepladen.
Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Gnid skindet af dem og skær dem store tern 3x3x3 cm.
Skær æblerne i fire eller otte stykker alt efter størrelse. Fjern kernehusene. Bland med salt og sukker i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen og bag i 30 minutter.
Snit hvidkålen så tyndt som muligt. Vend med salt og sukker. Sæt den i køleskab.
Kom sveskerne i gryden 10 minutter før, stegen er færdig.
Tag stegen op, når den er mør og kog lagen ind ved god varme uden låg, til den bliver tykkere
Tilsæt æbler og rødbeder og server som på billedet.

 

Opskriften er lånt af voresmad.dk

Ingredienser


Til 4 personer

Oksetykstegsfilet, -cuvette eller kalvetykkam, ca. 1,2 kg
Salt og peber
2 tsk olie

2½ dl æblejuice eller -most
4 nelliker
4 enebær

6 mellemstore rødbeder, 800 g

6 æbler, gerne Belle de Boskoop, 600 g
1 tsk salt
1 tsk sukker

½ spids- eller hvidkål, 800 g
1½ tsk salt
2 tsk sukker

100 g svesker uden sten

Tilbehør

Kartoffelmos af 1,2 kg kartofler

 Ca. 2½ time

Køb din oksesteg nu

Catering Engros   Nemlig.dk

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk