Flæskesteg med god samvittighed og krydret rødkål

Tilberedning


Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm mellemrum og ½-1 cm ned i kødet.

Hak krydderurterne.

Vær omhyggelig med at få salt og krydderurter ned i kødet mellem alle sværene.

Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret.
Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time.

Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 grader.

Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.

Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.

Tag stegen ud af ovnen. Skum fedtet af skyen.

Snit rødkålen fint.
Kog rødkålen i hyldebærsaft, honning, løg i skiver, evt. kommen, laurbærblad, ribsgele, eddike, salt og peber i ca. 1 time. Tilsæt æbler med skræl i både de sidste 15 minutter af kogetiden. Smag til og vend stegefedtet i rødkålen lige før servering.

Kog kartoflerne og pil dem. Hæld varmt vand over de kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Smelt sukkeret på en pande, til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen, så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden, til de bliver pænt lysebrune over det hele.

Skræl ½ appelsin med en kartoffelskræller. Skær skrællen i strimler og giv det et opkog i vand. Hæld det i en si. Bland ribsgele, portvin, saft af ½ citron og ½ appelsin, sennep, paprika og stegesky efter smag. Smag til med salt, peber og appelsinskal.

Tips

  • Kogte kartofler kan serveres til i stedet for brunede kartofler eller som et supplement.
  • Rødkålen og pillede kartofler kan laves dagen i forvejen.

Grambogård flæskesteg – fordi glade dyr er god smag! Nyd med god samvittighed!

 

Opskriften er lånt af www.voresmad.dk

Ingredienser


6 personer

1½ kg svinekam uden ben
1½ spsk groft salt
frisk timian og oregano

Krydret rødkål
1 rødkålshoved, 2-3 kg
½ l hyldebærsaft
1 dl honning
1 løg
evt.1 tsk kommen
1 laurbærblad
1 spsk ribsgele
1 spsk eddike
3 æbler
1 spsk fedt fra flæskestegen

Brunede kartofler
¾ kg små kartofler
5 spsk sukker
2 spsk smør

Ribssauce
1 appelsin
3 spsk ribsgele
1 ½ spsk portvin
1 citron
½ tsk dijon sennep
1 knsp paprika
stegesky

 

 Ca. 1¾ time

Køb din svinekam her!

Vi har masser af svinekam på lager på Catering Engros' og Nemlig.dk's webshop.

Catering Engros    Nemlig.dk

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk