Madpandekager med kalvekød
Tilberedning
Æg og 5 dl mælk kommes i en skål og piskes sammen.
Mel tilsættes og dejen piskes, indtil den er jævn og uden klumper.
Resten af mælken og salt tilsættes, og dejen piskes sammen.
Lad gerne dejen stå og samle sig i 30 minutter.
Olien varmes på en stor pande ved god varme.
Fire store pandekager steges.
Gulerødder skrælles og skæres i små tern.
Skyl tomater og halvér dem.
Kogende vand hældes på sukkerærterne, og lad dem stå i 4-5 minutter. Skær dem igennem på langs.
Saften presses af citronen.
Dressingen røres sammen. Smages til med salt og peber.
Grøntsager og dressing blandes sammen.
Olien varmes på en pande ved god varme.
Kødet brunes godt på begge sider 5-6 minutter i alt. Krydres med paprika og oregano, salt og peber.
Server kødet på pandekager med grøntsager og dressing.
Velbekomme!
Tak for lån af opskrift til Voresmad
Ingredienser
Pandekager
5 æg
11 dl letmælk
5 dl hvedemel
2½ dl fuldkornshvedemel
½ tsk fint salt
5 spsk olie
5 gulerødder
625 gram blandede små tomater
500 gram sugar snaps
Dressing
2½ dl yoghurt
5 spsk tahin
1½ tsk honning
salt og peber
1.250 gram kalv i strimler
2½ spsk olie
5 tsk røget paprika
2½ tsk tørret oregano
Pynt
Lidt frisk tørret oregano
Tilberedningstid
Ca. 45 minutter