En traditionel hverdagsret med et tvist

Det kan godt være svært at finde inspiration til hverdagsmaden, men fortvivl ej – her får du nemlig en lækker opskrift på traditionelle nakkekoteletter fra Grambogård med et tvist, og du kan samtidig læse lidt om vores Grambogård grise.

Vores grise

Smågrise, som løber rundt og tumler med hinanden, og som er helt trygge ved mennesker, fordi de er vokset op med kærlige klap og kærlige ord. Ingen stress og frustreret napperi. Sådan er vores Grambogård grise.

Dyrene går i lyse, åbne stier i løsdrift med masser af frisk luft og på et underlag af 40-60 cm dybstrøelse. Det er godt for både temperaturen og som tidsfordriv. Når sulten melder sig, kan grisene bare spise, for der er flere foderstationer i stalden og fri adgang til halm. Dyrevelfærd er omdrejningspunktet for Grambogård, fordi vores dyr fortjener et godt liv, og vores kunder fortjener god smag.

 

Nakkekoteletter med nektarinsalat og grillet spidskål

Tilberedning


Tænd grillen.

Kog qunioa som anvist på pakken og afkøl.

Dup nakkekoteletter tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og pensl med engelsk sauce – lad det stå i minimum 15 minutter.

Skyl spidskål og fjern evt. grimme blade. Skær kålen i kvarte, på langs.

Skær nektariner i tern og kasser stenene. Vend med quinoa og rød pesto.

Grill kødet ca. 8 minutter på hver side, i alt ca. 16 minutter. Løft risten eller skru ned for gassen, så varmen bliver svagere den sidste halvdel af tiden.

Grill spidskålen 1 minut på hver side og krydr med salt og peber.

Velbekomme! 

Opskriften er lavet af Betina Repstock og venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer.

 

Ingredienser


2 personer

2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
4 knivspidse salt
½ spsk peber, evt. citronpeber
2 spsk engelsk sauce

Nektarinsalat
1½ dl sort quinoa
3 nektariner
4 tsk rød pesto

Spidskål
½ rød eller grøn spidskål, ca. 500 g

 Ca. 40 minutter

Køb dine nakkekoteletter fra Grambogård

Når du vælger kød fra Grambogård, så vælger du kvalitet og dyrevelfærd. Hos os kan du handle både som privat og som virksomhed.

Privat   Erhverv

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk